Vragen

Suzanne Tuynman Schilderkunst

VEELGESTELDE VRAGEN


Hieronder vindt u antwoorden op veelvoorkomende vragen, maar u kunt natuurlijk ook altijd zelf contact met mij opnemen.


V.     Ik heb interesse in een schilderij / ik wil een werk kopen. Hoe werkt dat ?


Laat mij weten om welk werk het gaat, per e-mail of telefoon. We maken een afspraak om het schilderij te halen of te brengen. Daarna stuur ik u een factuur per post en kunt u de betaling naar mij overmaken. Als u nog twijfelt maken we uiteraard vrijblijvend alleen een bezichtigngsafspraak, waarna u tot niets verplicht bent.

Voor werk dat via een galerie wordt verkocht kunt u uiteraard direct zelf contact opnemen met de betreffende galerie om tot aankoop over te gaan.


V.     Hoe gaat de betaling in zijn werk / waarheen kan ik het geld overmaken ?


Bij aankoop stuur ik u  een factuur / bewijs van aankoop met mijn rekeningnummer. De betaling kunt u  overmaken met een bankoverschrijving. Prijzen zijn inclusief 6% btw.


V.     Hoe moet ik mijn schilderij onderhouden ?


Hang een schilderij nooit in direct zonlicht en bescherm het tegen vocht, vuil en heftige schommelingen in temperatuur. Gebruik geen natte doek of schoonmaakmiddelen. Eventueel afstoffen met een plumeau.  


halogeen

V.     Welke verlichting is het beste voor mijn schilderij ?


De juiste verlichting is heel belangrijk om optimaal van uw kunstwerkt te kunnen genieten. Mijn voorkeur gaat uit naar een armatuur voorzien van halogeen-verlichting, dus geen led of spaar- lampen (zie foto). Hang deze redelijk dichtbij  en richt van boven naar beneden.


V.    Moet mijn schilderij gelakt worden ?


Ik probeer elk schilderij gelakt af te leveren. Eindvernis beschermt uw aankoop tegen vuil en beschadiging door UV. Een olieverfschilderij moet echter een jaar drogen voordat de definitieve vernislaag mag worden aangebracht. Het komt dus voor dat ik u in de loop van het jaar na aanschaf nog eens benader om hier een afspraak voor te maken. U hoeft hier zelf niets voor te doen. Dit doe ik ter plaatse met een spuitvernis  en het duurt ongeveer 15 minuten. Daarna is het schilderij binnen enkele minuten  weer droog. Er zijn geen kosten aan verbonden.U kunt uw kunst werk ook meenemen naar de Kunst10Daagse in Bergen, dan lak ik het ook kostenloos ter plaatse voor u!


V.     Wilt u bij ons exposeren ?


Ik ben altijd geinteresseerd in nieuwe expositiemogelijkheden. Neem hierover contact met mij op.


V.     Nieuwsbrief / Wilt u mij op de hoogte houden ?


Stuur "nieuwsbrief aan" via e-mail of het berichtenformulier om automatisch bericht te krijgen over nieuwe exposities met mijn werk. Schrijf "nieuwsbrief uit" als u zich wilt afmelden. Uw email  adres blijft confidentieel en wordt natuurlijk niet doorgegeven of verkocht aan anderen.


V.    Welke materialen gebruikt u ?


Ik schilder met wateroplosbare olieverf van Cobra. Het is een echte olieverf, maar door toevoegingen kunnent penselen met water worden schoongemaakt. Hierdoor hoef ik niet in schadelijke terpentinedampen te werken. Als ondergrond gebruik ik schildersdoek of paneel voorzien van meerdere lagen gesso, waarop ik mijn ondertekening maak met houtskool.


V.    Hoe lang doet u over een schilderij ?


Dit is de meest gestelde vraag, maar ook moeilijk te beantwoorden, omdat dit natuurlijk varieert met  formaat en voorstelling. Olieverf moet tussen de lagen in lang drogen, waardoor het altijd vele maanden duurt om een werk te voltooien. Doorgaans werk ik afwisselend  aan twee of drie schilderijen tegelijk, zodat ik kan doorwerken als andere werken moeten drogen.


V.     Geeft u ook schilderles ?


Nee, op dit moment heb ik helaas geen ruimte waarin ik les zou kunnen geven. Mogelijk verandert dit in de toekomst wel. Als u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief krijgt u automatisch bericht wanneer de mogelijkheid zich voordoet. (mail "nieuwsbrief aan" naar mail@suzantuynman.nl).PRIVACY STATEMENT:


Indien u zich heeft opgegeven voor de nieuwbrief bewaar ik enkel uw e-mailadres in een digitaal bestand. Dit wordt vertrouwelijk behandeld en opgeslagen. Dit zal nooit worden doorverkocht of gegeven worden aan derden.

Indien u een werk heeft gekocht, dan bewaar ik uw naam en adresgevens eveneens vertrouwelijk voor mijn persoonlijke administratie.